29. 3. 2024

Závěr týdne v USA bez výrazných překvapení


Páteční obchodní den v USA probíhal v poklidnějším duchu pří nízké volatilitě. Trhům dnes chyběl výraznější impuls a tak převládla spíše technická analýza nad fundamentem a hlavní indexy uzavřely bez výraznějších pohybů.

Páteční obchodní den v USA probíhal v poklidnějším duchu pří nízké volatilitě. Trhům dnes chyběl výraznější impuls a tak převládla spíše technická analýza nad fundamentem a hlavní indexy uzavřely bez výraznějších pohybů. Pozitivní však je, že trhy uzavřely při denním maximu a v samém závěru se podařilo indexu SPX500 a Nasdaqu dokonce přehoupnout do kladných čísel.

Nejlépe se dnes dařilo zdravotnímu sektoru, kterému pomohly hlavně akcie Eli Lill (+1,8 %) a telekomunikačnímu sektoru. Naopak nejslabší byl finanční (Citigroup -1,3 %, Goldman Sachs -0,7 %, JPMorgan -1 %) a energetický sektor (Chevron -0,6 %, Exxon Mobile -0,9 %).

Vzhledem k tomu, že stále probíhá výsledková sezóna v USA považuji za důležité zmínit alespoň několik větších jmen, na které se můžeme těšit v příštím týdnu. V úterý ohlásí své výsledky společnost Under Armour, Activision nebo Groupon. Ve středu pak AIG a Cisco Systems. V závěru týdne pak Coca-Cola, Applied Materials, Nvidia, Pepsi, Deere a Kraft Heinz.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.