27. 4. 2024

Wall Street zakončila v plusu, dařilo se energetickému sektoru


Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v kladných hodnotách, když posílily o několik desetin nad včerejší závěr. Po schválení daňové reformy dnes zamířila pozornost investorů na reportovaná makrodata, především pak aktualizovaný růst HDP,...

Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v kladných hodnotách, když posílily o několik desetin nad včerejší závěr. Po schválení daňové reformy dnes zamířila pozornost investorů na reportovaná makrodata, především pak aktualizovaný růst HDP, který byl sice za 3Q revidován o desetinu dolů na 3,2 %, ale i tak to znamená nejrychlejší tempo růstu za poslední dva roky.

S růstem ceny ropy nad 58 USD za barel se dařilo zejména energetickému sektoru, který zpevnil v průměru o více než dvě procenta. Nákupní pokyny směřovaly v první řadě na akcie Apache se ziskem 5 %, Marathon Oil, které posílily o 4,5 % nebo Schlumberger a Chevron, které zakončily seanci o 4 %, resp. 3,3 % výše. Podobně se vedlo i bankám, kde přibližně dvě procenta přidaly Wells Fargo, Goldman Sachs nebo Citigroup.

Ztráty naopak zaznamenal Boeing, který oslabil o 1 % poté, co se objevila zpráva, že společnost jedná o převzetí brazilského výrobce Embraer. Největší ztrátu z celého indexu S&P 500 si připsala PG&E, jejíž akcie odepsaly 13 %. Důvodem pro dvouciferný pád byla zpráva o přerušení vyplácení dividendy, a to kvůli nejistotě jaké škody napáchaly požáry v severní Kalifornii.

Index Dow Jones posílil stejně jako S&P 500 o 0,2 % a Nasdaq o 0,1 %.

 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.