5. 5. 2024

Wall Street zakončila v červených číslech, pod tlakem technologie


Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v záporném teritoriu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Konkrétně index S&P 500 oslabil o 0,3 % na 2888 bodů a připsal si tak již druhý ztrátový den v řadě.

Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v záporném teritoriu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Konkrétně index S&P 500 oslabil o 0,3 % na 2888 bodů a připsal si tak již druhý ztrátový den v řadě. Dolů zamířila i ropa, která se dostala na hranici 68,80 USD za barel.

Nedařilo se dnes zejména titulům z technologického sektoru, což pro Nasdaq znamenalo propad o 1,2 %. Z nejsledovanějších titulů tak Facebook ztratil 2,3 %, Apple 0,7 %, Netlix 6,2 % a Alphabet 1 %. Kromě toho pak prodejní pokyny směřovaly na Twitter se ztrátou 6,1 % nebo Micron Technology, který zakončil seanci 4,6 % pod včerejším závěrem.

Klesající cena ropy poznamenala energetický sektor. Pod tlak se dostala zejména společnost Halliburton, která po vystoupení jejího CEO na konferenci odepsala 6 %. Na vině je očekáváné snížení aktivity v nejdůležitějším ropném poli v západním Texasu a Novém Mexiku. Baker Hughes ztratila 2,2 %, Cabot Oil 2,3 % a například Schlumberger 1,5 %.

Index Dow Jones dnes zůstal beze změny, S&P 500 oslabil o 0,3 % a Nasdaq o 1,2 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.