26. 4. 2024

Wall Street zakončila téměř beze změny, Macy’s -5 %


Americké akciové indexy zakončily obchodní den jen s velmi malými změnami poblíž včerejšího závěru. Aktivita na trzích odpovídala zkrácenému svátečnímu týdnu, přičemž zobchodovaný objem v rámci indexu S&P 500 byl 43 % pod průměrem za posledních třicet...

Americké akciové indexy zakončily obchodní den jen s velmi malými změnami poblíž včerejšího závěru. Aktivita na trzích odpovídala zkrácenému svátečnímu týdnu, přičemž zobchodovaný objem v rámci indexu S&P 500 byl 43 % pod průměrem za posledních třicet dní. Ztráty zaznamenal dolar, který oslabil vůči euro o 0,3 % na hladinu 1,189 EUR/USD.

Sérii zisků přerušily společnosti provozující obchodní domy poté, co byla zveřejněna nepřesvědčivá čísla ohledně maloobchodních tržeb. Akcie Macy’s tak odepsaly 4,5 % a například Kohl’s 2,8 %. Snížené doporučení pak poznamenalo společnost Celgene, která oslabila o 2,4 % po kroku analytiků Bernstein. Ze sektorů se pod tlak dostaly energetické tituly, kdy Chesapeake Energy ztratil 3 % a téměř dvě procenta Devon Energy nebo Marathon Oil.

Zisky si naopak připsala Alcoa, která posílila o 2,9 % nebo akcie Union Pacific a Carnival, které zakončily dnešní den o více než procento výše.

Index Dow Jones zpevnil o 0,1 %, když S&P 500 a Nasdaq zůstaly beze změny.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.