2. 5. 2024

Wall Street zakončila nerozhodně, Apple po výsledcích +6 %


Americké akciové indexy uzavřely dnešní obchodní den smíšeně, konkrétně index S&P 500 mírně v záporu na úrovni 2813 bodů. Pozornost investorů zamířila zejména výsledek zasedání Fedu, kdy centrální banka ponechala sazby beze změny, ale navíc vylepšila...

Americké akciové indexy uzavřely dnešní obchodní den smíšeně, konkrétně index S&P 500 mírně v záporu na úrovni 2813 bodů. Pozornost investorů zamířila zejména výsledek zasedání Fedu, kdy centrální banka ponechala sazby beze změny, ale navíc vylepšila svůj pohled na aktuální stav ekonomiky. Zisky si připsal dolar, který vůči euru zpevnil o 0,2 % na hladinu 1,166 EUR/USD.

Pozitivní zprávy přinesly výsledky společnosti Apple, která zareagovala růstem o 5,9 %. Důvodem pro největší zisk z celého indexu S&P 500 jsou vyšší prodejní ceny iPhonů, přičemž tržby z jejich prodejů se díky modelům jako iPhone X zvýšily o 20 %. Dařilo se rovněž pivovarnické skupině Molson Coors, jejíž akcie posílily o 3,5 %. Impulzem jsou reportované výsledky za předchozí čtvrtletí, ale i zpráva ohledně uzavření partnerství s kanadskou Hydropothecary.

Pod tlak se naopak s klesající ropou dostal energetický sektor. Marathon Oil ztratila 3,8 %, Devon Energy 3,4 % a například Noble nebo Apache 2,6 %, resp. 2,3 %. Výsledky pak poznamenaly Chesapeake Energy, která odepsala 5,7 %.

Index Dow Jones oslabil o 0,3 %, S&P 500 o 0,1 %, když Nasdaq naopak posílil o 0,5 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.