29. 3. 2024

Wall Street zakončila mírně v záporu, Caterpillar -2 %


Americké akciové trhy se v průběhu dnešního obchodního dne pohybovaly střídavě mezi kladnými a zápornými hodnotami a hledaly tak směr. V závěru seance sice převážil pozitivní sentiment a indexy zamířily vzhůru, ale optimismus nevydržel až do konce a tr...

Americké akciové trhy se v průběhu dnešního obchodního dne pohybovaly střídavě mezi kladnými a zápornými hodnotami a hledaly tak směr. V závěru seance sice převážil pozitivní sentiment a indexy zamířily vzhůru, ale optimismus nevydržel až do konce a trhy zakončily mírně v červeném. Konkrétně S&P 500 odepsal 0,08 % a to i přes to, že se během dne dostal až na hranici 2800 bodů.

Dařilo se akciím Mattelu, které přidaly 2,8 % v návaznosti na zprávu, že CEO společnosti Kreiz koupil akcie v objemu milion dolarů s průměrnou cenou 14 USD. Po včerejším růstu dnes pokračovalo vzhůru GE. Jeho akcie přidaly dalších 2,5 % díky oznámené transakci o prodeji biofarmaceutické divize do rukou společnosti Danaher. Akcie Macy’s pak posílily o 1,5 % po zveřejněném restrukturalizačním plánu s cílem ročně ušetřit 100 mil. USD.

Naopak negativně se obchodování vyvinulo pro Caterpillar. Jeho akcie odepsaly 2,4 % poté, co UBS snížila své doporučení na „prodat“ z předchozího nákupního. Analytici s poklesem poptávky očekávají snížení tržeb a marží. V oslabování pak zatím pokračuje Kraft Heinz, který po pátečním téměř 30% propadu dnes odepsal 3,2 %.

Index Dow Jones oslabil o 0,13 %, S&P 500 o 0,08 % a Nasdaq o 0,07 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.