4. 5. 2024

Wall Street zahájila úvod týdne zisky


Hlavní americké trhy dnes zavřely v zisku. Index Dow Jones dnes dokázal přidat 0,16 %. V kladně se podařilo zavřít indexu S&P 500, který dokázal přidat 0,36 %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely v zisku. Index Dow Jones dnes dokázal přidat 0,16 %. V kladně se podařilo zavřít indexu S&P 500, který dokázal přidat 0,36 %. Nejlépe se dnes dařilo technologickému indexu Nasdaq , který přidal 0,61 %.

Úvod týdne patří technologiím, které mají za sebou poměrně úspěšný den. Akcie Applu stále těží z úspěšných výsledků a posouvají se pomalu k hodnotě 210 USD. Pozitivní den má za sebou Facebook, který dnes přidal 4,45 % a dostal se tak nad hodnotu 185 USD. Velmi úspěšný den mají za sebou také akcie AMD, které zavřely se ziskem přes 5 % na hodnotě 19,43 USD.

Americký dolar na začátku týdne pokračuje v posilování z posledních dvou týdnů. Investoři sázejí na to, že tvrdá prohlášení ohledně obchodní války s Čínou a silná ekonomika USA nadále potáhnou americkou měnu vzhůru. Dolar tak vůči měnovému koši posílil o třetinu procenta a blíží se více než ročnímu vrcholu. Kurz eurodolaru se dnes posunul směrem k hodnotě 1,1550 EURUSD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.