29. 3. 2024

Wall Street v zeleném; Morgan Stanley po výsledcích -4 %


Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v kladném teritoriu, a to více než půl procenta nad včerejším závěrem. Indexy se ale neudržely na svých denních maximech, na které se dostaly po zprávách o možném uvolnění napětí s Čínou v oblasti obc...

Americké akciové trhy zakončily dnešní obchodní den v kladném teritoriu, a to více než půl procenta nad včerejším závěrem. Indexy se ale neudržely na svých denních maximech, na které se dostaly po zprávách o možném uvolnění napětí s Čínou v oblasti obchodu. Konkrétně S&P 500 dnes přidal 0,76 % na 2635 bodů a během seance se dostal nad průměrnou úroveň za posledních 50 dní.

Dařilo se akciím napříč všemi sektory v čele s komoditními a energetickými společnostmi. Nejlepší výsledky zaznamenaly akcie DowDupont se ziskem 3 %, Freeport-McMoran, které posílily o 2 % nebo Devon Energy a Baker Hughes, které zpevnily o 2 %, resp. 2,2 %. Kromě toho mířily nákupní pokyny na Intuitive Surgical, kde se pozitivně podepsala analytická očekávání ohledně výsledků, které budou zveřejněny příští týden. Akcie přidaly 3,6 %.

Ztráty naopak vykázala Morgan Stanley. Ta po reportovaných číslech odepsala 4,4 %, když tržby klesly o 10 % a čistý zisk se snížil o 15 %, v obou případech výrazně pod odhady analytiků. Nedařilo se ani Western Digital, jejíž akcie oslabily o 3,6 % poté, co Wells Fargo snížila svoji cílovou cenu ze 75 na 65 USD.

Index Dow Jones zpevnil o 0,67 %, S&P 500 o 0,76 % a Nasdaq o 0,71 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.