25. 4. 2024

Wall street uzavřela krvavý týden


Páteční obchodní seance jen podtrhla zmar, který aktuálně provází světové finanční trhy. Krátce po otevření burzy sice hlavní akciové barometry ukazovaly zelené hodnoty, ale netrvalo dlouho a indexy se opět propadly do červených čísel.

Páteční obchodní seance jen podtrhla zmar, který aktuálně provází světové finanční trhy. Krátce po otevření burzy sice hlavní akciové barometry ukazovaly zelené hodnoty, ale netrvalo dlouho a indexy se opět propadly do červených čísel. Hlavním důvodem byl komentář jednoho z centrálních bankéřů, který připustil, že by FED mohl v novém roce přehodnotit monetární politiku, pokud dojde ke zpomalení ekonomiky. Reakce trhů na sebe nenechala dlouho čekat a hlavní indexy tak mají slušně nakročeno k nejhoršímu prosincovému výkonu od roku 1931, kdy v USA probíhala velká hospodářská krize. Z makroekonomických dat byl zveřejněn finální růst HDP za 3Q, jež byl revidován na 3,4 % (očekávaní 3,5 %). Dále pak vyšly objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, které v listopadu vzrostly o 0,8 % (očekával se růst o 1,6 %).

Sektorově se nedařilo zejména technologiím, když index Nasadaq Composite odepsal necelá 3 % a definitivně tak potvrdil nástup medvědího trendu. Výprodeje neušetřili přední společnosti z IT odvětví, nicméně největší ztrátu zaznamenaly akcie společnosti Facebook. Firma se momentálně potácí ve velkých problémech v souvislosti s žalobou kvůli úniku uživatelských dat. Akcie společnosti za poslední tři dny poklesly o více než 13 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.