5. 5. 2024

Wall Street odvrací katastrofu


Po historicky největším růstu na indexu Dow Jones Industrial Average přišla další divoká seance. V nejhorším okamžiku tohoto dne chování trhu připomínalo čítankovou risk-off náladu.

Po historicky největším růstu na indexu Dow Jones Industrial Average přišla další divoká seance. V nejhorším okamžiku tohoto dne chování trhu připomínalo čítankovou risk-off náladu. Barometr strachu, index VIX, se pohyboval blízko nejvyšších úrovní roku 2018 (33,80 bodů). Výnosy na amerických státních bondech klesaly až na 2,75 % na desetileté emisi. Po 8. hodině večerní nastal obrat a indexy otočily z těžkých ztrát do zelených čísel. Samozřejmě bez kurzotvorné zprávy.
Z makroekonomických dat byla zveřejněna spotřebitelská důvěra, která v prosinci klesla na 128,1 bodů z listopadových 135,7. Konsenzus byl posazen na 133,7 bodech.

Index Dow Jones Industrial Average v nejhorším okamžiku tohoto dne odepisoval bezmála 600 bodů a mazal tak značnou část včerejších zisků. V pokročilé hodině DJ otočil na pětníku a dokázal se propracovat k zeleným číslům, finální hodnota dnes je 23.134 bodů (+1,1 %). Index S&P 500 ve své snaze odvrátit výkonnostně nejhorší prosinec za posledních 90 let rostl o 0,8 % na 2.488 bodů. Jako podpora dnes zafungovala hranice 2.400 bodů. Nejhorší výkonnost zaznamenal technologický Nasdaq Composite, který přidal 0,4 % a končil tak na 6.579 bodech.

Index S&P 500 je na cestě za nejhorší výkonností v měsíci prosinci od roku 1928. #SPX #SPX500 #investing pic.twitter.com/NCgpPN0zSB


Měnový pár eurodolar držela dnes na uzdě hranice druhé rezistence (R2 1,1449). V období závěru obchodování na akciových trzích se pár pohyboval pod touto úrovní. Ropa WTI dnes v rámci výše zmíněného risk-off obchodu také klesala. Cena barelu této komodity proti včerejšku zlevnila o 2,4 % na 45,13 USD. Druhou stranou stejné mince je zlato, které na ceně porostlo o 7 desetin procenta na 1,275 USD za trojskou unci.


 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.