24. 4. 2024

Wall Street dravým růstem smazala štědrovečerní pokles


Štědrý večer pro trhy moc nadílkový nebyl, ale o dnešním svátečním dni už toto neplatí. Hlavní americké trhy dnes získaly zpět nejen ztracené pozice, ale podařilo se jim uzavřít dokonce nad závěrem z předchozího týdne.
Aktualizováno

Štědrý večer pro trhy moc nadílkový nebyl, ale o dnešním svátečním dni už toto neplatí. Hlavní americké trhy dnes získaly zpět nejen ztracené pozice, ale podařilo se jim uzavřít dokonce nad závěrem z předchozího týdne. Index Dow Jones rostl o 4,98 %. Širší index S&P 500 dokázal přidat 4,96 % a nejlépe se dnes dařilo technologickému indexu Nasdaq , který skočil vzhůru o 5,84 %. Jedná se tedy o jeden z nejúspěšnějších dní tohoto roku.

Těžko hledat za dnešním posílením nějakou jednu konkrétní významnou zprávu. Naopak rizikem pro trhy stále zůstává Trump. Velmi úspěšný den má za sebou Amazon, který uvedl, že se mu podařilo prodat rekordní počet položek během prázdninové sezóny. Akcie reaguje posílením o 9,4 %. Povedený den mají za sebou také společnosti Visa +7,0 % a Mastercard +6,7 %. Těžko však soudit na kolik onen růst připisovat zprávě od Amazonu či pozitivní náladě na trzích.

Růst se nevyhnul ani ropě, která dokázala posílit o více jak 9 %. Klidný vývoj naopak zůstal na eurodolaru, který den zakončuje u hodnoty 1,1353 EURUSD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.