29. 3. 2024

Wall Street bez výrazné změny


V den hlasování o daňové reformě v USA se trhy držely spíše zpátky. Po růstech v očekávání snížení daní se dnes ani přes pozitivní start nepodařilo zisky udržet.

V den hlasování o daňové reformě v USA se trhy držely spíše zpátky. Po růstech v očekávání snížení daní se dnes ani přes pozitivní start nepodařilo zisky udržet. V průběhu seance začaly indexy sklouzávat mírně pod včerejší závěrečné hodnoty.
Růsty na indexu S&P 500 z posledních dní mají za následek, že se jeho aktuální hodnota dostala na 2,3 násobek tržeb konstituentů. Na této úrovni byl trh naposled před splasknutím dot.com bubliny. Jiné metriky jako napři. price-to-earnings nebo price-to-book tak alarmující nejsou.
Z makroekonomických dat jsme dnes zjistili prodeje stávajících domů v listopadu. Trh počítal s číslem 5,53 mil. nemovitostí, finální hodnota činila 5,81 mil.

Index Dow Jones Industrial Average započal seanci čtyři desetiny v plusu, ihned ale začal ztrácet pevnou půdu pod nohama. Postupně se dostal do záporných hodnot, když končil na 24726 bodech (-0,1 %). S&P 500 razil stejnou trajektorii. Barometr si pro dnešní den zapíše 2679 bodů (-0,1 %). Technologie nevybočily z řady. Nasdaq Composite se držel pod sedmitisícovkou (6960 b., -0,05 %).

Eurodolar se zprávama o daňové reformě roste. Záchytnou hranicí v případě hlavního měnového páru byla úroveň druhé rezistence (R2 1,194). Meta byla pokořena pouze chvíli, poté obchodování probíhalo pod touto úrovní. Nižší než očekávané zásoby ropy (-6,5 mil. barelů vs oček. -3,15 mil. barelů) pomohly komoditě k růstu. WTI poskočila o 0,9 % na 58,10 USD. Trojská unce zlata proti americkému dolaru narostla na ceně o 3 desetiny procenta na 1265 USD.

 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.