29. 3. 2024

Výsledková sezóna v plném proudu, IBM po výsledcích klesá


Dnešní obchodování v USA se neslo v poklidném, mírně růstovém duchu. Nejlépe se dařilo technologiím, naopak ropný sektor byl dnes nejslabším článkem hlavních indexů.

Dnešní obchodování v USA se neslo v poklidném, mírně růstovém duchu. Nejlépe se dařilo technologiím, naopak ropný sektor byl dnes nejslabším článkem hlavních indexů. Vzhledem k probíhající výsledkové sezóně se upírají zraky investorů právě na výsledky hospodaření jednotlivých firem. Obecně lze zatím tvrdit, že firmy hlásí slušné výsledky a nic tak nenasvědčuje tomu, že by právě výsledky hospodaření mohly sesadit akcie z historických maxim. Ovšem je třeba podotknout, že nejzajímavější společnosti své výsledky teprve hlásit budou. V dalším týdnu se můžeme těšit například na výsledky společností jako je Johnson and Johnson, Procter and Gamble nebo Ford. V závěru ledna se pak dozvíme jak se dařilo Facebooku, Microsoftu nebo Googlu.

Za zmínku stojí dnešní pokles akcií IBM - společnost sice poprvé po šesti letech navýšila tržby, ovšem hlavní podíl na tomto navýšení měl prodej hardwaru, nikoliv cloudového byznysu, od kterého si IBM dost slibovalo. IBM v reakci na výsledky dnes propadlo o 4%.

Rovněž akciím General Electric se nedaří brzdit silný propad po sérii negativních zpráv. Další ránou pro investory GE byla dnešní zpráva o nutnosti navýšení hotovosti. S největší pravděpodobností skrze emisi nových akcií. GE se tak dnes propadlo o dalších 3,1% a společnost se tak dostala na svá šestiletá minima. 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.