5. 5. 2024

Trhy v USA opět trhaly rekordy


Pozitivní sentiment plynoucí z obchodní dohody mezi USA a Mexikem vydržel i druhý den v týdnu a burzy v zámoří se posunuly na svá nová maxima. Širší index S&P 500 hned po otevření pokořil poprvé v historii hodnotu 2.

Pozitivní sentiment plynoucí z obchodní dohody mezi USA a Mexikem vydržel i druhý den v týdnu a burzy v zámoří se posunuly na svá nová maxima. Širší index S&P 500 hned po otevření pokořil poprvé v historii hodnotu 2.900 bodů a nový rekord si připsal i technologický Nasdaq , když dosáhl úrovně 8.046 bodů. Kladně na trhy v zámoří zapůsobilo i zveřejnění úterních makroekonomických dat. Index spotřebitelské důvěry stoupl v srpnu na 133,4 bodů z červencových vzestupně revidovaných 127,9 bodů, odhad byl 126,6 bodů. Hlavní indexy se ovšem behěm dne nikam nahrnuly a zakončily dnešní seanci téměř na nule.

V souvislosti s úspěšným odkupem akcií skrze holandskou aukci dnes posílily akcie společnosti Qualcomm (+3,62%). Firma plánuje během třetího čtvrtletí realizovat odkupy akcií v hodnotě 30 miliard USD.

Nejslabším článkem indexu S&P 500 byly dnes jednoznačně akcie společnosti Best Buy, když zaznamenaly propad necelých 5 % v reakci na oznámení kvartálních výsledků. Firma provozující síť maloobchodních prodejen s elektronikou reportovala zpomalení růstu online tržeb v aktuálním čtvrtletní a zhoršila prognózy pro následující kvartál.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.