28. 3. 2024

Trhy před zasedáním FEDu nepřinášejí žádné terno


Zámořské trhy dnes vyprávěli pozitivní příběh. Dow Jones přidal 0,4 %, Nasdaq stejně tak a SPX potom skoncil na nule %. Amerika tak před zasedáním FEDu ještě přidává v očekávání čtvrtého letošního zvyšování sazeb.
Zámořské trhy dnes vyprávěli pozitivní příběh. Dow Jones přidal 0,4 %, Nasdaq stejně tak a SPX potom skoncil na nule %. Amerika tak před zasedáním FEDu ještě přidává v očekávání čtvrtého letošního zvyšování sazeb. Další pohyb bezprostředně po jednání se bude ale spíše odvíjet od toho, jakým způsobem se bude monetární politika chovat v příštím roce (s kolika navýšeními se bude podle centrálních bankéřů v příštím roce počítat).

Výsledky dnes reportovala softwarová společnost Oracle, ta ještě v předobchodní fázi rostla až o 6 % s otevření burzy ale začala velmi rychle chladnout, podívala se i do záporných čísel a nakonec uzavřela obchodní den na úrovni +0,3 %. Report totiž nebyl nijak přesvědčivý. Zpomalující tržby by totiž ziskovost společnosti potopily, nebýt daňové reformy a nad očekávání vysoký buyback akcií. Daňová reforma je velmi ošemetná záležitost, jelikož letos mohla americkým společnostem v meziročním srovnání výrazně pomoci, naproti tomu tento efekt už do budoucna nebude hrát žádnou roli. Ani výhled na budoucí období by neospravedlnil 6% růst, jelikož se očekává, že tržby dokonce poklesnou o cca 1 %. Oracle si alespoň chce zachovat zisk na akcii cca 0,84 USD.

Poměrně se dnes dařilo technologickým titulům (Amazon +2 %, Apple +1,3 %, Alphabet 1,7 %). Naopak se dnes poměrně propadly farmaceutické společnosti (např. Abbvie -1,6 %, Pfizer -1,7 %). Zdaleka nejhůře jsou na tom ale energetické společnosti (Chesapeake Energy -5,8 %, Total -3,8 %). Táhne je propad ropy (WTI -7,3 %), způsobený obnovenými obavami ze zpomalování globální ekonomiky po projevu čínského prezidenta Xi Jinpinga.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.