6. 5. 2024

Tesla model Y by mohl přijít na trh již v roce 2020


Společnost Tesla minulý rok oficiálně potvrdila, že připravuje Model Y, který by se na trhu podle InsideEVs mohl objevit již v březnu 2020. Je tu však otázka, zda se něco takového může Tesle vůbec podařit při pohledu na komplikace, které probíhají se z...

Společnost Tesla minulý rok oficiálně potvrdila, že připravuje Model Y, který by se na trhu podle InsideEVs mohl objevit již v březnu 2020. Je tu však otázka, zda se něco takového může Tesle vůbec podařit při pohledu na komplikace, které probíhají se zahájením výroby modelu 3.

Tesla zatím k tomuto modelu zveřejnila pouze obrázek a několik kusých informací. Za povšimnutí stojí, že automobilu na obrázku chybí zpětná zrcátka. Tesla při potvrzení pracích na Modelu Y dodala, že auto bude postavené na novém podvozku, což nyní web InsideEVs vyvrací s odkazem na dodavatelský řetězec. S velkou pravděpodobností bude Model Y postaven na podvozku Modelu 3, což by Tesle umožnilo optimalizovat výrobu a pravděpodobně urychlit náběh výroby. Pokud se tedy do té doby podaří vůbec rozjet výrobu Modelu 3 v očekávaném počtu 10 000 kusů za týden.

Další otázkou pro Teslu také bude, kde se onen model bude vyrábět. Již nyní se kapacita výrobního závodu ve Fremontu značně plní a Gigafactory 1 je určena především pro produkci baterií. Než Tesla některé informace oficiálně potvrdí, je možné, že se objeví ještě další spekulace o chystaném modelu Y. Je však možné, že nás Tesla nechá v očekávání a podrobnější informace se k tomuto modelu objeví až v roce 2019, a to i včetně oficiálního data zahájení výroby. A jak už to u Tesly bývá běžné, nemůže nás překvapit ani pozdější termín.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.