6. 5. 2024

Technologiím se dnes dařilo


Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes zavřel ve ztrátě 0,27 %. Naopak kladný zisk si připsal index S&P 500, který se posunul o 0,25 % výše.

Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes zavřel ve ztrátě 0,27 %. Naopak kladný zisk si připsal index S&P 500, který se posunul o 0,25 % výše. Nejlépe se však dnes dařilo technologickému indexu Nasdaq , který si dokázal připsat zisk 0,91 %.

Dnes trhy příliš nepotěšil index nákupních manažerů (PMI) v USA, který se posunul na hodnotu 57,3 bodů při očekávání čísla 58,6. Jedná se tedy o výrazně nižší číslo než, které jsme viděli před měsícem. Úvodní ztráty se však dařily trhům smazávat a nejlépe se toto podařilo technologiím v čele s Applem, Alphabetem a Intelem.

Kurz eurodolaru dnes posunul pod hodnotu 1,20 EURUSD a dolar i ukazatel PMI neopouští posilující trend. Vytvořil si tak slušný prostor před zasedáním Fedu, které je plánováno na zítřek. Ziskům dolaru se neubránila ani koruna, která se posunula již nad hodnotu 21,40 USDCZK. Koruna dnes ztrácela i na páru s eurem a pomalu se přibližuje k hodnotě 25,70 EURCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.