4. 5. 2024

Technologický sektor v USA propadal dnes již třetím dnem v řadě


Dnešní obchodování v USA se bohužel neslo v podobném duchu jako v závěru minulého týdne, tedy hlavní akciové indexy opět propadaly. Nejvíce postiženým byl opět technologický index Nasdaq , ten padal již třetím dnem v řadě.

Dnešní obchodování v USA se bohužel neslo v podobném duchu jako v závěru minulého týdne, tedy hlavní akciové indexy opět propadaly. Nejvíce postiženým byl opět technologický index Nasdaq , ten padal již třetím dnem v řadě. Hlavním spouštěčem těchto výprodejů byly pravděpodobně výsledky hospodaření společnosti Facebook. Ten klesal i dnes (-2,2%) a držel celý technologický sektor pod tlakem (Nasdaq -1,4%). Po delší době se tak v posledních dnech mírně zvýšila volatilita na trzích.

Zajímavé bude zítra sledovat výsledky hospodaření společnosti Apple (-0,6%). Doufejme, že právě ty by mohly pomoci navrátit technologický Nasdaq zpět k růstům. Pokud by Apple posílil o více než 7%, stal by se první společností na světě s tisíci miliardovou tržní kapitalizací (v USD).

Rovněž zábavní průmysl byl poslední dny pod tlakem. Herní společnosti klesaly výrazně i dnes (EA -5,7%, ATVI -3,5%). Právě společnost Activision Blizzard bude přitom ohlašovat své výsledky hospodaření již ve čtvrtek tento týden. Za poslední týden odepsal Blizzard již více než 10% bez výraznějších zpráv, proto i zde budou mít pravděpodobně výsledky a výhled pro další období značnou váhu a reakce na ně může být výrazná, jak je tuto výsledkovou sezónu již takřka pravidlem.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.