28. 4. 2024

Technologický sektor lámal rekordy i dnes


Dnešní obchodování v USA se neslo opět v pozitivním duchu. Volatilita klesla na lokální minimum, naopak hlavní akciové indexy se dostaly poblíž historickým maximům.

Dnešní obchodování v USA se neslo opět v pozitivním duchu. Volatilita klesla na lokální minimum, naopak hlavní akciové indexy se dostaly poblíž historickým maximům. Technologický index Nasdaq dokonce dnes opět prolomil další maxima. Technologickým společnostem pomáhaly v posledních dnech výsledky hospodaření. Například akcie společnosti Google se dostaly na nová historická maxima právě po dobrých výsledcích hospodaření. Stejně tak Microsoft se dneškem dostal na nová maxima.

Dnešek byl velmi bohatý co do reportování výsledků klíčových amerických firem. Výsledky ohlásily společnosti jako General Motors (-4,6%), Coca-Cola (+1,9%), Boeing (-0,7%) nebo UPS (+7,8%). Obecně lze povědět, že aktuální výsledková sezóna překvapuje spíše pozitivně, hlavně pak technologický sektor.

Zajímavé bude sledovat, zda akcie společnosti Facebook udrží svá maxima i po výsledcích, které firma ohlasí již za pár okamžiků.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.