3. 5. 2024

Smíšené obchodování za oceánem


Dnešní den za oceánem byl velmi bouřlivý, alespoň co se technologického sektoru týče. Ten nedokázal navázat na pozitivní vývoj v Evropě a od otevření amerických trhů pokračoval jen jižní směrem.

Dnešní den za oceánem byl velmi bouřlivý, alespoň co se technologického sektoru týče. Ten nedokázal navázat na pozitivní vývoj v Evropě a od otevření amerických trhů pokračoval jen jižní směrem. Naproti tomu hlavní index Dow Jones se vydal směrem zcela opačným a od začátku až do konce dokázal udržet své zisky kolem čtyř desetin. Širší index S&P 500 se chovla neutrálně jak Švýcarsko a zakončil den lehce pod nulou.

Závažnost dění v technologickém sektoru lze jednoduše demonstrovat na pár příkladech: NVIDIA -6,8 %, Micron Tech. -8,7 %a naposledy třeba Square Inc. -8,16 %.

Před otevřením trhů v Americe byl zveřejněn ještě předběžný výsledek HDP, který s 3,3% růstem byl vyšší než očekávání. Bohužel dolar z těchto zpráv dokázal těžit jen po krátkou dobu a na večer si to na páru s eurem opět namířil k hodnotě 1,188. Naproti tomu z pozitivních makrodat, které vytáhly výnosy amerických dluhopisů opět o kousek výš, mělo těžkou hlavu zlato, které odepsalo téměř procento a opět se vzdálilo od silné psychologické hranice 1300 dolarů za trojskou unci.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.