28. 4. 2024

S&P 500 zlomil čtyřdenní sérii propadů


Akciové trhy v zámoří ukazovaly jasné odhodlání zlomit negativní náladu z posledních dní. Trhy táhly převážně technologie, které se odrážejí zpět směrem k historickým maximům.

Akciové trhy v zámoří ukazovaly jasné odhodlání zlomit negativní náladu z posledních dní. Trhy táhly převážně technologie, které se odrážejí zpět směrem k historickým maximům. Z technologických gigantů byli tahouni hlavně Facebook (+2,3 %), Alphabet (+1,2 %) a Alibaba (+1,1 %).
Dnešní den byl poměrně skoupý na makrodata, když byl zveřejněn pouze počet uchazečů o podporu v zaměstnanosti. Číslo 236 tisíc bylo o 4 tisíce nižší, než se čekalo, ale ve srovnání s posledními týdny nevybočuje z řady.

Blue-chip index Dow Jones Industrial Average byl dnes při chuti a proti včerejšku si polepšil o 3 desetiny procenta na 24.211 bodů. Stejným tempem rostl i S&P 500, který tímto utnul čtyřdenní sérii poklesů. Index končil na 2.637 bodech (+0,3 %). Technologický Nasdaq Composite tažen investiční „strategií“ buy the dip performoval nejlépe. Barometr narostl o 0,5 % na 6.812 bodů.

Americká měna v páru s evropskou pokračuje ve svém posilování, které dnes směřovalo k hranici první podpory (P1 1,1769). Denní maxima eurodolaru limitoval denní pivot (P 1,1808). Ve včerejším poklesu nepokračovala ropa. Černé zlato zvládlo umazat část včerejšího propadu. Komodita dnes rostla o 1,3 % na 56,69 USD za barel WTI. Stejné se nedá tvrdit o zlatě samotném, které se ve dnešní seanci podívalo nejníže za 4 měsíce a cena dokonce propadla 200 denním klouzavým průměrem (1246 USD, -1,3 %).

 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.