2. 5. 2024

Rozpačitý úvod týdne na trzích v USA


Dnešní vývoj na akciových trzích v USA byl nevýrazný při nižších objemech a bez výrazné volatility. Výsledková sezóna se sice zatím rozbíhá velmi úspěšně, ovšem nejzásadnější společnosti nás teprve čekají.

Dnešní vývoj na akciových trzích v USA byl nevýrazný při nižších objemech a bez výrazné volatility. Výsledková sezóna se sice zatím rozbíhá velmi úspěšně, ovšem nejzásadnější společnosti nás teprve čekají. To je možná důvod, proč dnes hlavní akciové indexy v USA spíše přešlapovaly na místě.

Za pár minut (22:05) budou ohlášeny výsledky hospodaření společnosti Netflix. V případě Netflixu nebývá výjimkou výrazný povýsledkový pohyb, takže se investoři mohou těšit na divočejší reakci. Tento týden nás čekají ještě výsledky Johnson and Johnson a Goldman Sachs (zítra). Ve středu pak ohlásí výsledky hospodaření Morgan Stanley, IBM, EBAY a Alcoa. Ze zajímavějších jmen pak ještě odhalí svá data ve čtvrtek společnost Microsoft.

Za zmínku stojí dnes silně pozitivní reakce na akciích společnosti Arconic a to v souvislosti s nově domluvenou spoluprácí s Boeingem, ale hlavně díky spekulacím o možném odkupu této společnosti. Arconic tak dnes posílil o 10,5% na úroveň 19,2 USD za akcii. Výraznější pokles v souvislosti se znatelným poklesem cen ropy dnes zaznamenaly ropné společnosti (Chesapeake Energy -5,5%, Chevron -0,9%).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.