20. 4. 2024

Ropa a technologie dál drtí Wall Street


Výprodeje na amerických trzích nadále pokračují. Obětními beránky jsou stále technologické akcie, které měly v posledních letech nejvíce na růžích ustláno.

Výprodeje na amerických trzích nadále pokračují. Obětními beránky jsou stále technologické akcie, které měly v posledních letech nejvíce na růžích ustláno. Samotný index Nasdaq Composite zatím v teritoriu medvědího trhu není, ale přibližuje se mílovými kroky. Co se týče jednotlivých FAANG akcií (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) všechny už od svých maxim ztrácejí více než 20 %. Výprodeje umazaly už více než bilion dolarů hodnoty z těchto 5 firem.
Z makroekonomických dat byly dnes na programu data z nemovitostního trhu. Započatá výstavba se držela očekávání na čísle 1,23 milionů. V říjnu bylo uděleno 1,26 mil. nových stavebních povolení (také přesně na konsenzu).

Index Dow Jones Industrial Average se dnes vzdal více než 500 bodů. DJ v divoké seanci propadl o 2,2 % na 24.463 bodů. S&P 500 sice neztrácel tolik jako dříve jmenovaný, ale skok dolů o 1,8 % níže na 2.641 bodů si za rámeček také nedá. Technologie měřené indexem Nasdaq Composite v nejhorším klesaly bezmála o 3 procentní body. Barometr se odrazil ve snaze uzavřít mezeru, kterou vytvořil negativní open, přes 7.000 se ale nedostal (6.908 bodů; -1,7 %).

Měnový pár eurodolar ze začátku dne testoval maxima od startu měsíce, s výprodejem na akciích se ochotně sesunul k hranici druhé rezistence (R2 1,1367). Ropa WTI sérii propadů z posledních týdnů znovu zaznamenala výplach na 53,30 USD za barel (-7 %). Jako jeden z důvodů je zmiňováno vyjádření Donalda Trumpa, že stojí při Saudské Arábii přes vraždu novináře Khasnoggiho. Spor se zemí středního východu by dle amerického prezidenta poslal cenu ropy raketově vzhůru. Cena zlata dnes klesla na 1.221 USD (-0,2 %).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.