29. 3. 2024

Pozitivní závěr týdne v USA


Dnešní obchodování v USA bylo od samého začátku pozitivní a za nízké volatility. Hlavní akciové indexy si připsaly přibližně procento. Hlavním tématem dne byl projev prezidenta Trumpa týkající se sporu s demokraty ohledně stavby zdi na hranici s Mexikem.

Dnešní obchodování v USA bylo od samého začátku pozitivní a za nízké volatility. Hlavní akciové indexy si připsaly přibližně procento. Hlavním tématem dne byl projev prezidenta Trumpa týkající se sporu s demokraty ohledně stavby zdi na hranici s Mexikem. Trump přislíbil, že financování státních institucí se spustí nejpozději do 15.2.2019. Právě očekávání ukončení tohoto sporu poslalo trhy dnes nahoru. Otázkou je jak dlouho tato nálada vydrží, protože přiznejme si - velká výhra Donalda Trumpa to není.

Tahounem dne byl sektor materiálů, který si připsal +2 % (US Steel +4,5 %, Alcoa +3,8 %). Velmi slušně se dnes dařilo i technologickému sektoru (Apple +3,3 %, AMD +5,2 %, Netflix +3,5 %, Alphabet +1,6 %). Naopak nejslabším článkem dne byly telekomunikace - toto odvětví ukončilo obchodování v mírné ztrátě (Verizon -1,2 %).

Za zmínku pak stojí i negativní vývoj na akciích společnosti Intel (-5,5 %). Důvodem poklesu byly výsledky hospodaření, které ukázaly, že vrchol polovodičového cyklu dolehl i na jedničku v sektoru tedy právě Intel.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.