19. 4. 2024

Pozitivní úvod týdne v USA


Dnešní obchodování se neslo v pozitivním duchu za nízké volatility, kdy všechny hlavní indexy dokázaly uzavřít v plusu. Výsledková sezóna je v plném proudu a zatím se zdá, že i přes obavy trhu, se dařilo americkým firmám v minulém čtvrtletí poměrně slu...

Dnešní obchodování se neslo v pozitivním duchu za nízké volatility, kdy všechny hlavní indexy dokázaly uzavřít v plusu. Výsledková sezóna je v plném proudu a zatím se zdá, že i přes obavy trhu, se dařilo americkým firmám v minulém čtvrtletí poměrně slušně. Je však třeba brát v potaz, že očekávání trhu se hlavně v prosinci výrazně snížila a tak se většině společnostem zatím spíše daří umazávat část ztrát z posledního kvartálu roku 2018.

Nejlépe se dnes dařilo technologiím, které rostly nejvýrazněji a navázaly tak na velmi silný minulý týden ( Microsoft +2,9 %, Apple +2,8 %, Nvidia +3,1 %). Za několik minut oznámí své výsledky hospodaření gigant technologického sektoru - Alphabet. Právě akcie Googlu se dnes dokázaly dostat na svá lokální maxima, když si připsaly 1,8 %. Doufejme tedy, že Google oznámí dobrá čísla a pozitivní nálada se na trzích udrží i v dalších dnech. Naopak nejslabším článkem dne byl farmceutický sektor (Abbvie -2,5 %, Pfizer -1 %) a sektor telekomunikací (AT&T -1,3 %, Verizon -0,9 %).

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.