24. 4. 2024

Poklidný závěr týdne v USA


Dnešní zkrácené obchodování v USA nepřineslo žádný výrazný obrat. Volatilita byla dnes nízká, stejně tak objemy obchodů. Hlavní akciové indexy uzavřely v mírném záporu.

Dnešní zkrácené obchodování v USA nepřineslo žádný výrazný obrat. Volatilita byla dnes nízká, stejně tak objemy obchodů. Hlavní akciové indexy uzavřely v mírném záporu. Nejlépe se dařilo sektoru spotřebního zboží, možná díky očekávání zvýšených prodejů při dnešním "black friday". Rovněž technologický sektor se při dnešku stabilizoval a to hlavně díky výrobcům čipů (AMD +3,5 %, Nvidia + 0,2 %). Ovšem akcie společnosti Apple stále nenašly své lokální dno a i dnes propadaly, konkrétně o 2,5 %.

Výrazné poklesy jsme dnes zaznamenali na ropných společnostech poté, co ropa prohloubila svůj propad a za poslední měsíc tak odepsala již takřka 20 USD za barel. Při dnešku oslabila o dalších 5 % a severomořský brent se tak dostal pod úroveň 60 USD za barel. Americká lehká ropa se přiblížila hranici 50 USD za barel. V návaznosti na tento vývoj dnes oslabili v podstatě všichni hlavní těžaři a zpracovatelé ropy (Exxon Mobile -2,7 %, Chevron -3,4 %).

Nervozita na trzích nás bude nejspíš čekat i příští týden, protože další zprávy týkající se obchodní války USA vs. Čína přijdou pravděpodobně až příští víkend na jednání zemí G20.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.