12. 5. 2024

Poklidný úvod týdne v USA


Dnešní obchodování v USA se neslo ve velmi poklidném duchu. Volatilita klesla, ovšem otázkou je na jak dlouho. Nebylo by moudré nechat se ukolébat dnešním vývojem, jelikož americký prezident Trump zatím pravděpodobně neřekl své poslední slovo ohledně u...

Dnešní obchodování v USA se neslo ve velmi poklidném duchu. Volatilita klesla, ovšem otázkou je na jak dlouho. Nebylo by moudré nechat se ukolébat dnešním vývojem, jelikož americký prezident Trump zatím pravděpodobně neřekl své poslední slovo ohledně uvalení dalších cel na Čínu. Právě obava z dalšího vyhrocení obchodní války dnes nepomohla čínským akciím obchodovaným v USA (Alibaba -3,7%, Tencent -2,9%). V případě Alibaby stála za silným poklesem ještě zpráva o změně vedení této společnosti. Jack Ma bude přibližně za rok vystřídán Danielem Zhangem. Nejde však o nic překvapivého a silná negativní reakce byla spíše psychologického charakteru.

Americkým indexům nejvíce pomáhaly sektory utilit a průmyslu. Ceny elektrické energie totiž i dnes nezadržitelně rostly (+4,1%). Naopak nejslabším článkem dne byl sektor zdravotnictví (Teva -2,1%, Eli Lilly -0,6%).

Za zmínku stojí i silný růst na akciích AMD (+9,2%), ta se tak dostala opět takřka na 30 USD za akcii, což jsou pokrizová maxima. Stejně tak akcie společnosti Tesla dnes zaznamenaly silný růst (+8,5%). Dnešnímu růstu však v minulém týdnu předcházel silný propad, takže šlo zatím spíše o technickou korekci předchozího poklesu.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.