3. 5. 2024

Poklidné obchodování v USA


Obchodování v USA dnes proběho poklidněji než na evropských trzích, kde hlavním hybatelem bylo zasedání ECB. Pozitivní nálada se ale částečně na americké trhy přenesla.

Obchodování v USA dnes proběho poklidněji než na evropských trzích, kde hlavním hybatelem bylo zasedání ECB. Pozitivní nálada se ale částečně na americké trhy přenesla. Nejvíce se dnes dařilo technologiím, kdy index Nasdaq připsal 0,8 %. O něco hůře se dařilo širšímu indexu S&P 500, který se zhodnotil o 0,2 %. Dow Jones zakončuje obchodování v lehké ztrátě (-0,1 %).

Nejhůře se dnes dařilo finančnímu sektoru, který oslabil o 0,8 %. Ostatní sektory se ale pohybovaly v zelených číslech a po procentu připisovaly utility a telekomunikace. Výrazněji se dnes daří akciím automobilky Tesla, která zhodnocuje o 3,9 %. O něco méně, kokrétně 3,7 %, přidává Ferrari. Mezi technologiemi se zelená většina hlavních titulů, ale vypíchnout můžeme především Facebook, který dnes posílil o 2,3 %.

Po již zmíněném prohlášení Maria Draghiho dnes měnový pár EURUSD prorazil hranici 1,16 a aktuálně se obchoduje za 1,1586 USD za EUR.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.