19. 4. 2024

Počítačové hry procházejí očistcem


Z dvouměsíčních maxim se dnes propadly hlavní americké indexy a S&P500 tak neprodloužil, a to především kvůli neuspokojivým výhledům výnosů výrobců počítačových her, mezitím co investoři očekávali, že situace bude pozitivnější.

Z dvouměsíčních maxim se dnes propadly hlavní americké indexy a S&P500 tak neprodloužil, a to především kvůli neuspokojivým výhledům výnosů výrobců počítačových her, mezitím co investoři očekávali, že situace bude pozitivnější. Výrazně propadávají obě reportující společnosti z výše zmíněného sektoru Electronic Arts a Take Two Interactive obě propadly o více než 10 % a strhávají s sebou i konkurenční Activision Blizzard a celý sektor telekomunikací, do kterého od konce minulého roku patří. Ten padá o 1,5 % a byl tak dnes nehorším sektorem z celého indexu S&P500.

Skyworks Solutions poskočil o 11,5 % po oznámení programu zpětného odkupu akcií ve výši dvou miliard amerických dolarů. Pozitivní zprávy přicházejí také od, v poslední době těžce zkoušeného, Micron technology, který naznačil, že by se pokles v oblasti výrobců mikročipů mohl blížit ke konci.

Ve výsledcích pokračovali ale i další společnosti, například Anadarko Petroleum propadlo o 7,4 % kvůli nedosažení očekávání. Naopak Capri Holdings, donedávna pod názvem Michael Kors, poskočil o 11,5 %, protože překonal očekávání zisku a zvýšil i svůj odhad výnosů pro nadcházející rok.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.