5. 5. 2024

Pátek ve znamení mírného uklidnění amerických akciových trhů


Poslední dny provázela trhy v USA zvýšená volatilita. To však neplatilo pro dnešek. V závěru týdne jsme byli svědky mírného uklidnění na amerických akciových trzích.

Poslední dny provázela trhy v USA zvýšená volatilita. To však neplatilo pro dnešek. V závěru týdne jsme byli svědky mírného uklidnění na amerických akciových trzích. Důvodem je nejspíše absence nových politických výpadů ať už ze strany Donalda Trumpa či Číny, případně Evropy. Nejvýraznější růst byl dnes patrný na průmyslovém indexu Dow Jones Industrial Average, ovšem v samotném závěru obchodování byl takřka umazán (+0,2%). I širší index SPX500 v posledních minutách obchodování takřka umazal své denní zisky (+0,1%). Technologický index Nasdaq sice také posílil (+0,1%), ale stále byl znát dozvuk výraznějších propadů z posledních dní, kdy právě Nasdaq reagoval nejcitlivěji na další vyostření obchodní války mezi USA a Čínou.

Za zmínku dnes stála silně pozitivní reakce akcií společnosti Nike. Ta dnes rostla o výrazných 11,1% (nová historická maxima) po zveřejnění čtvrtletních výsledků hospodaření. Hlavním impulsem pro tak silný růst byla hlavně velmi dobrá data z prodejů na domacím trhu, kde se Nike začíná úspěšněji vypořádávat s konkurencí v podobě německé společnosti Adidas. Právě tržby z prodejů v USA trápily Nike v posledních čtvrtletích nejvíce.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.