28. 4. 2024

Nejlepší akciové divadlo na světě


Je to už více než rok, co jsem tu psal o WWE jako o akcii třech překvapení: Za prvé, dá se dlouhodobě podnikat s tím, že někdo předstírá hádky a pranici – existuje poptávka po tomto produktu.

Je to už více než rok, co jsem tu psal o WWE jako o akcii třech překvapení: Za prvé, dá se dlouhodobě podnikat s tím, že někdo předstírá hádky a pranici – existuje poptávka po tomto produktu. Za druhé, dá se s tím jít na burzu a někdy dosahovat velmi slušného růstu ceny akcie. A za třetí, trh čeká, že WWE bude stále znatelně růst. Vrátit se k této investici chci jednak proto, že rok 2018 a zejména poslední měsíce jí přinesly až neuvěřitelné zhodnocení. A co více: Morgan Stanley nyní ještě zvýšil doporučení na akcii s tím, že podle jeho cílové ceny jí čeká více než 30 % podílení.

WWE v podstatě dala dohromady pár chlapů a jezdí s nimi po městech a velkých arénách. Na jevišti se jako hádají a pak se jako poperou. Toto divadlo pak celé vstoupilo na burzu a dlouho se nic nedělo – ještě na počátku roku 2015 byla akcie po velké horské dráze tam, kde v roce 2000! Ale jak jsem poukázal výše, situace se hodně mění. Morgan pak zvýšil cílovou cenu z 58 dolarů na rovnou stovku. Jde o nejvyšší cíl na Wall Street a jeho důvodem mají být i nové dohody s NBCUniversal a Fox Sports na show Monday Night Raw a SmackDown Live. Analytici od Morganů tvrdí také následující: Rostoucí boj o diváka vede k růstu výdajů na obsah a to by se mělo promítnout do rostoucích tržeb těch, kteří obsah vyrábí.

Ještě v roce 2014 WWE prodělávala na provozní úrovni, v roce minulém se již chlubila 9,5 % provozní marží. Z 800 milionů dolarů tržeb pak dokázala dostat téměř 100 miliard provozního cash flow a více jak 70 miliard volného toku hotovosti (toho, co zbylo po investicích):

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.