1. 5. 2024

Negativa výsledkové sezony


V zámoří se dnes akciovým indexům příliš nedařilo. Nasdaq odepsal 1,5 %, S&P500 0,7 % a Dow Jones 0,3 %. Propady na trzích můžeme přičíst probíhající výsledkové sezoně.

V zámoří se dnes akciovým indexům příliš nedařilo. Nasdaq odepsal 1,5 %, S&P500 0,7 % a Dow Jones 0,3 %. Propady na trzích můžeme přičíst probíhající výsledkové sezoně. Akcie Twitteru odepsaly přes 20 % a přidaly se tak k neúspěchu včerejšího konkurenta Facebooku. Podle vyjádření managementu se bude spíše zaměřovat na to, aby vyhovoval legislativním předpisům a tím pádem nedosáhne očekávaného růstu aktivních uživatelů. Nedařilo se ani akciím Intelu, které oslabili o více než 8 %. Report výsledků byl sice pozitivní, ale objevují se obavy, že Intel nebude schopen přejít na výrobní proces 10nm do druhého pololetí roku 2019 a mohlo by se stát, že ho v této oblasti předběhne konkurent AMD, ten sice rostl až o 4 %, v průběhu dne ale se zbytkem trhu tento pozitivní sentiment ochladl a nakonec si přesto připsal lehce přes 3 %.

Amazonu se na druhé straně povedlo poprvé překonat hranici 2 miliard zisku za kvartál a jeho akcie tak sílily také až o 4 %, postupně ale, stejně jako u AMD, nadšení ochladlo a uzavřel se ziskem +0,5 %. Zajímavá situace byla také na u akcií Abbvie. Dnes před otevřením trhu reportovala výsledky, které na všech úrovních pozitivně překvapili. Zároveň také zvýšila odhad pro letošní rok a to letos už potřetí. Přesto však poklesla o 3,6 %.

Výsledková sezona tedy probíhá o dost méně pozitivně než ta minulá. Ještě spousta titulů ale svoje hospodaření nereportovala, takže můžeme ještě doufat, že se nálada investorů do budoucna zlepší.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.