17. 5. 2024

Nasdaq dnes otočil do výrazné ztráty, Twitter -12,05 %


Hlavní americké trhy dnes zavřely ve ztrátě. Index Dow Jones dnes odevzdal 1,42 %. Obdobně zavřel také index S&P 500, který odevzdal 1,73 % a ve ztrátě skončil technologický index Nasdaq .

Hlavní americké trhy dnes zavřely ve ztrátě. Index Dow Jones dnes odevzdal 1,42 %. Obdobně zavřel také index S&P 500, který odevzdal 1,73 % a ve ztrátě skončil technologický index Nasdaq . Ten se propadl do ztráty 2,93 %.

Dnešní obchodování opět nezvládly akcie Facebooku, které odevzdaly 4,92 % v návaznosti na dění kolem akcií Twitter. Druhá zmíněná společnost se dnes propadla o 12,05 % po zprávách kolem bezpečnosti osobních dat. Ty údajně mohou být ve větším ohrožení, než tomu bylo u Facebooku. Výrazně dolů zamířila také Tesla, která zavřela pod hodnotou 280 USD za akcii a reaguje na zprávu úřadu NTSB, který zahájil vyšetřování nehody z 23.3.

Kurz eurodolaru dnes odevzdává více jak 0,3 % a míří pod hodnotu 1,24 EURUSD. Oslabením dnes reaguje také libra, která na páru s dolarem zamířila pod hodnotu 1,4160 GBPUSD. Koruna na páru s eurem se stále obchoduje pod 25,50 EURCZK.


 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.