12. 5. 2024

Nasdaq dál ustupuje ze svých maximálních hodnot


Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes dokázal zavřít v zisku 0,08 %. Naopak index S&P 500 se dnes propadl do ztráty 0,36 %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely smíšeně. Index Dow Jones dnes dokázal zavřít v zisku 0,08 %. Naopak index S&P 500 se dnes propadl do ztráty 0,36 %. Do červených čísel také zamířil technologický index Nasdaq , který ukončil den se ztrátou 0,91 %.

Technologiím se moc nepovedl úvod do tohoto měsíce a Nasdaq od svých maximálních hodnot ztratil již více jak 2,5 %. Velmi špatný den mají za sebou akcie Micron Technology (-9,87 %), kterým investiční společnost Baird snížila cílovou cenu z USD 100,00 na USD 75,00. Politický tlak neprospívá akciím Facebooku a Twittru. První zmíněná společnost dnes zavřela s 2,78% ztrátou a druhá jmenovaná odevzdala dokonce 5,87 %.

Kurz eurodolaru se dnes bez výrazných impulsů posouval stranou při hodnotě 1,1630 EURUSD. Koruna dnes testovala podporu na hodnotě 25,70 EURCZK, kterou následně ztratila a pohybuje se opět nad touto hodnotou. Nevýrazný pohyb má koruna také na páru s dolarem, kde stojí u včerejšího závěru.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.