28. 3. 2024

Na Wall Street se dnes hlasitě ozval býk


Hlavní americké trhy dnes zavřely ve výrazném zisku. Index Dow Jones rostl o 2,11 %. Stejný úspěch má za sebou i širší index S&P 500, který zavřel v plusu také 2,11 % %.

Hlavní americké trhy dnes zavřely ve výrazném zisku. Index Dow Jones rostl o 2,11 %. Stejný úspěch má za sebou i širší index S&P 500, který zavřel v plusu také 2,11 % %. Volatilnější technologický index Nasdaq dokázal přidat dokonce 2,64 %.

Technologický sektor a potažmo celý trh dnes táhl vzhůru Apple, který se vrací k hodnotě 209,95 USD (+3,03 %). Z technologického sektoru se však dají najít i další tituly, které mají za sebou úspěšný den. Za zmínku stojí AMD, které rostou na základě zprávy, že Amazon bude přecházet na čipy právě od této společnosti. AMD tak končí den se ziskem +5,61 % a vrací se na hodnotu 21,84 USD.

Kurz eurodolaru dnes testoval hodnotu 1,15 EURUSD, kterou však euro nedokázalo prorazit a měnový pár se tak závěrem dne vrací zpět k hodnotě 1,1440 EURUSD. Posilovat se dnes snažila i koruna, která ale ve výsledku slabý zisk na páru s eurem ztratila a končí den slabší o 0,05 % na hodnotě 25,87 EURCZK.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.