5. 5. 2024

Medvědí sevření nepolevuje


I na začátku nového měsíce se americkým akciím nedaří vymanit z medvědího sevření. Zámoří navázalo na negativní vývoj v Evropě a odmazává zisky z posledních dvou týdnů.

I na začátku nového měsíce se americkým akciím nedaří vymanit z medvědího sevření. Zámoří navázalo na negativní vývoj v Evropě a odmazává zisky z posledních dvou týdnů. Všechny tři hlavní indexy se během dnešního obchodování ponořily více jak procento do záporu. Nejhůře dnes dopadl hlavní index Dow Jones , který svým propadem chvíli sahal na dvouprocentní metu, které nakonec o pul procenta unikl. V těsném závěsu technologický NASDAQ , který dnes odepsal procento a tři desetiny. Menší průšvih dnes představoval širší index S&P 500, který ale nakonec taky podlehl a propadl o procento a půl.

Sektorově nejvíce ztrácelo spotřební zboží a finance. Jmenovitě největší propad postihl akcie Kohls corp. – 5 %, General Motors – 4 %. Z financí lze vypíchnout společnost nejznámějšího investora Warrena Buffetta Bershire Hath., která klesla o 2,9 % a American Expres – 2,6 %. Naopak proti proudu dnes šly akcie ze sektrou materiálů, který dnes zpevnil o dvě procenta. Premianty tohoto sektoru pak byly akcie US Steel + 5,8 % a Cleveland Cliffs + 10,5 %.

Dnes nesmíme zapomenout na americký dolar. Ten po několika dnech letargie odmazal veškeré dnešní ztráty a dokonce se proti euru vyhoupl o šest desetin do plusu (EURUSD 1,226). Oslabující dolar doslova hodil záchranné lano padajícím cenám zlata, které už pomalu mířilo k silné technické hranici 1300 dolarů za trojskou unci, aby nakonec v závěru obchodování poskočilo téměř o dvacet dolarů na hodnotu 1320.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.