27. 4. 2024

Medvěd se zavrtěl ve spánku a vytvořil investiční příležitosti


David Katz, který je investičním ředitelem Matrix Asset Advisors, se domnívá, že korekce na akciích vytvořila řadu zajímavých nákupních příležitostí. Investor na CNBC uvedl, že podle jeho názoru mezi ně patří akcie společností eBay, Schlumberger a Alph...

David Katz, který je investičním ředitelem Matrix Asset Advisors, se domnívá, že korekce na akciích vytvořila řadu zajímavých nákupních příležitostí. Investor na CNBC uvedl, že podle jeho názoru mezi ně patří akcie společností eBay, Schlumberger a Alphabet. U té poslední se omezil na tvrzení, že za rok by akcie mohla být o 20 – 30 % výše. Ropný Schlumberger je prý zajímavý díky 4 % dividendovému výnosu a dobrému managementu. Dodal, že „s tím, jak se zotaví trh s ropou, půjde nahoru i tento titul“. A to prý o celých 30 %. Na eBay se podíváme detailněji.

Podle Katze zisky společnosti eBay příští rok „hezky porostou“ a pak ještě dojde k jejich akceleraci. S PE ve výši 12 je tak k mání velmi dobrý byznys. Ovšem třeba na Morningstar tak nadšení nejsou. Obecně podle nich platí, že eBay má své místo na trhu a drží si zajímavé niky. Jenže i on by měl cítit tlak ze strany Amazonu a dalších, kteří se stávají vstřícnější i vůči menším prodejcům.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.