5. 5. 2024

Koruna prožila první školní den ve velkém klidu (Komentář)


Investiční služby Komerční banky, aktuální tržní data, analýzy a komentáře.

Dnes byly v regionu zveřejněny PMI. Zatímco maďarský index vystřelil, český a polský zaznamenaly ztráty. I tak se dá říct, že čeští průmyslníci zůstávají optimisty, poptávka po jejich výrobcích totiž neuvadá. Více jsme o domácím PMI napsali zde: http://bit.ly/2wEIc41. Údaje o státním rozpočtu dnes naznačily, že veřejné finance si udržují solidní formu. Raketový růst zaznamenává zejména výběr daně fyzických osob. Na výdajové straně rozpočtu nás těší zesílení investiční aktivity. Více jsme o vývoji státního rozpočtu psali zde: http://bit.ly/2MMZfvq.

 

Koruna si dnes užila další klidný den. Její kurz se držel v úzkém tříhaléřovém pásmu kolem 25,75 CZK/EUR. Polský zlotý dnes posílil o 0,3 % na 4,290 PLN/EUR, zatímco forint ztratil něco přes desetinku procenta a obchoduje se blízko 327,0 HUF/EUR.


V USA se dnes oslavoval Den práce, a tak obchodování na devizových trzích zůstalo velmi klidné. PMI z průmyslu z Německa a Francie zaznamenalo mírnou revizi, ale index za celou eurozónu zůstal beze změny. Euro se tak převážně obchodovalo v úzkém pásmu 1,160-1,162 USD/EUR.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.