9. 5. 2024

Investiční nadšení kolem jedné americké uklízečky


Akcie společnosti iRobot si od dubnového zveřejnění posledních čtvrtletních čísel připisují více než 30 %. Tržby totiž rostly o 29 %, zisky na akcii o 27 %.

Akcie společnosti iRobot si od dubnového zveřejnění posledních čtvrtletních čísel připisují více než 30 %. Tržby totiž rostly o 29 %, zisky na akcii o 27 %. Obojí nad očekáváním, obojí taženo celosvětově silnou poptávkou po Roombě – robotických vysavačích této společnosti, které generují většinu tržeb a zisků. Podívejme se na tuto firmu a její akcie, které nyní budí v řadě investorů nadšení, detailněji.

Akcie iRobotu se začaly zvedat někdy v polovině roku 2016 a vrchol optimismu byl dosažen v polovině roku následujícího. Pak přišel sešup. Zmíněná povýsledková rally je tak sice hezká, ale na předchozí maxima akcii stále nedostala. Což je možná dobře, protože to alespoň teoreticky zvyšuje naději, že tu je ještě nějaká, v růstu skrytá, hodnota. Na povídku se podíváme, ale nejdříve pár čísel shrnutých v následující tabulce od Morningstar.


 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.