2. 5. 2024

Indexy akcií pevninské Číny zpevnily, úroková sazba se nemění


Peking 20. července (ČTK) - Hlavní akciové indexy pevninské Číny dnes výrazně posílily, připsaly si kolem tří procent. Peking podle očekávání nezměnil třetí měsíc za sebou základní úrokové sazby, což server televize CNBC označuje za znamení, že druhá největší ekonomika světa se zotavuje z dopadů pandemie nemoci covid-19.

Akciový index CSI 300, který sleduje obchodování na burzách v Šanghaji a Šen-čenu, si připsal 2,98 procenta na 4680,30 bodu. Index šanghajské burzy Shanghai Composite stoupl o 3,11 procenta na 3314,15 bodu.

K růstu akcií pevninské Číny přispěl i páteční krok čínského úřadu pro regulaci bankovního a pojišťovacího trhu CBIRC, který zvýšil hranici kapitálových investic pro pojišťovny na 45 procent jejich aktiv.

Panevropský index STOXX 600 si kolem 12:00 SELČ připisoval zhruba čtvrt procenta na 373,61 bodu.

Z hlavních indexů jednotlivých evropských burz ve stejnou dobu oslaboval ukazatel londýnské burzy FTSE 100, a to o 0,2 procenta. Přispěly k tomu poklesy energetických titulů a oznámení britského maloobchodního řetězce Marks & Spencer o snižování stavu o stovky pracovních míst.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.