6. 5. 2024

Houpačka na Wall Street


Zámořské akcie poslední den před víkendem hledaly jasný směr. Po přesvědčivém startu se indexy po závěru evropské seance odporoučely do mínusu a o zelenou barvu bojovaly do samotného konce obchodování.

Zámořské akcie poslední den před víkendem hledaly jasný směr. Po přesvědčivém startu se indexy po závěru evropské seance odporoučely do mínusu a o zelenou barvu bojovaly do samotného konce obchodování. Jednou z nejdůležitějších misí tohoto týdne je udržet index S&P 500 nad hranicí 200 denního klouzavého průměru (2.768 bodů), co se nakonec o půl bodu nepodařilo.
Z makroekonomických dat byly zveřejněny prodeje stávajících domů. V září změnilo majitele 5,15 mil nemovitostí. Odhady se pohybovaly na 5,29 milionech.

Prémiový index Dow Jones Industrial Average si držel nejlepší výkonnost z hlavních barometrů, když se držel většinu dne v kladných hodnotách. DJ týden zakončil na 25.444 bodech, čímž se posunul o 0,2 procenta. S&P 500 sváděl mnohem urputnější souboj, který vyústil v pokles o 0,05 % na 2.767 bodů. Technologický Nasdaq Composite dnes poklesl na 7.449 bodů (-0,5 %).

Měnový pár eurodolar testoval svá lokální minima. Nejnižší okamžik tohoto dne byl těsně nad první podporou (S1 1,1426), zde ale obrátil a vystřelil až přes první rezistenci (R1 1,1504), ke které se vracel na konci obchodního dne. Ropa WTI s akciovým zakopnutím také zavrávorala, nakonec ale dokázala narůst o procentní bod na 69,35 USD za barel. Trojská unce zlata zůstala cenově beze změny na 1.226 USD.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.