7. 5. 2024

Hlavní americké akciové indexy dnes uzavřely obchodování v zisku


Vývoj na akciovém trhu v USA je stále v rukou jednoho muže - prezidenta Trumpa. Dnes se trhům dařilo a to hlavně kvůli absencím nových "tweetů" Donalda Trumpa.

Vývoj na akciovém trhu v USA je stále v rukou jednoho muže - prezidenta Trumpa. Dnes se trhům dařilo a to hlavně kvůli absencím nových "tweetů" Donalda Trumpa. Růsty přes jedno procento sice na první pohled vypadají dobře, ovšem již méně vezmeme-li v potaz včerejší výrazný pokles po vyostření protekcionistické politiky USA X Čína. Dnešní vývoj lze interpretovat tak, že trhy by chtěly zpět nahoru a zatím spíše věří v uklidnění situace a nenaplňění katastrofických scénářů o obchodní válce. Doufejme tedy, že i prezident Trump se na nějaký čas odmlčí a nebude překážet trhům, které jsou jinak stále v dobré kondici.

Dařilo se dnes v podstatě všem hlavním sektorům a nelze tedy jasně povědět, který sektor byl tahounem dne. Za zmínku stojí výraznější pohyby na akciích společnosti Tesla (+6%), Fiat Chrysler (+9,2%). Naopak společnost Alibaba si dnes nevedla příliš dobře a bez výraznějších zpráv si odepsala 1,7%.

Zapomenout pak dnes nesmíme na společnost Spotify, která se dnes obchodovala prvním dnem na americkém trhu. Začala se obchodovat se zpožděním až kolem 18:45 našeho času a obchodování začalo při denním maximu kolem 168-169 USD/akcii. Nakonec však Spotify ukončilo obchodování na úrovni 149,94 USD/akcii.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.