26. 4. 2024

FED dodal trhům pořádnou vzpruhu


Americké akcie si po delší odmlce opět připomněly, co znamená slovo rallye. Všechny tři hlavní indexy výrazně poskočily směrem nahoru v souvislosti s oznámením guvernéra americké centrální banky, ve kterém víceméně oznámil, že v roce 2019 dost možná ne...

Americké akcie si po delší odmlce opět připomněly, co znamená slovo rallye. Všechny tři hlavní indexy výrazně poskočily směrem nahoru v souvislosti s oznámením guvernéra americké centrální banky, ve kterém víceméně oznámil, že v roce 2019 dost možná nebude zapotřebí navyšování úrokových sazeb. Dařilo se hlavně technologickému indexu Nasdaq , jenž zpevnil o necelé 3% a překonal hodnotu 7290 bodů. O pár desetin méně uzavřel průmyslový Dow Jones , tažen růstem akcií jako Apple, Boeing nebo Caterpillar. Širší index S&P 500 rovněž důstojně sekundoval, když uzavřel na hranici 2743 bodů a zaznamenal růst o 2,3 %. Akcie byly v zelených číslech již před ohlášením šéfa FEDu, díky včerejšímu vyjádření ekonomického poradce Bílého domu o možnosti dohody mezi USA a Čínou v otázce dovozních cel.

Bez povšimnutí nelze ponechat vývoj akcií společnosti Amazon, které posílily o necelých 100 dolarů, resp. 6,09 %. Důvodem je slibný výhled ziskovosti cloudových služeb. Za zmínku stojí také akcie společnosti softwarové společnosti Salesforce. Ta včera po uzavření trhu publikovala své výsledky za poslední kvartál, které překvapily nečekaně vysokým čistým ziskem. Reakcí byl dnešní silný růst o více než 10 %.

Dnešní oznámení o stavu amerických zásob ropy přineslo na trh opět mírné zklamání, když agentura EIA reportovala nárůst o 2,61 mil. barelů (očekával se pokles o 0,857 mil. barelů). Ropa Brent tak oslabila o 2,2 % na cenu 58,86USD za barel.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.