26. 4. 2024

Experti se shodli: Kvůli suchu bude nutné zavést kontroly


Odborníci na životní prostředí se ve středu dohodli na tom, že v rámci boje proti suchu bude zapotřebí kontrolovat průmyslové podniky. Právě ty patří k největším odběratelům vody. Národní koalice pro boj se suchem se na tom shodla na středečním jednání...

Odborníci na životní prostředí se ve středu dohodli na tom, že v rámci boje proti suchu bude zapotřebí kontrolovat průmyslové podniky. Právě ty patří k největším odběratelům vody. Národní koalice pro boj se suchem se na tom shodla na středečním jednání ve Strakově akademii.

Nedostatek vody trápí v posledních letech nejen zemědělce, ale také obyvatele rodinných domků, kterým vyschly studny. Národní koalice pro boj se suchem dnes zasedla podruhé. Naposledy se sešla před půl rokem, mezitím proběhly desítky schůzek jednotlivých expertních týmů.

 

"Voda je naše národní bohatství a je to de facto nejdůležitější surovina, zdroj života. My máme velice konkrétní opatření, dlouhodobá opatření. A i když teď možná máme pocit, že máme tady obrovské množství sněhu, ale stále 21 % našeho území je postiženo půdním suchem," řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

 

Největší spotřebu vody mají průmyslové podniky, proto se jednání zúčastnila i ministryně průmyslu. "Jedna z věcí je, že do všech stávajících projektů a výzev podpory podnikání zahrnujeme problematiku spotřeby vody, problematiku šetření vody, recyklace," vysvětluje ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO).

 

 

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.