6. 5. 2024

Evropská nálada pokazila americkou seanci


Americké akcie plynule navázaly na poklesy v Evropě. Všechny tři hlavní indexy zakončily obchodování v červeném, přičemž trajektorie byla zřejmá už od začátku obchodování.

Americké akcie plynule navázaly na poklesy v Evropě. Všechny tři hlavní indexy zakončily obchodování v červeném, přičemž trajektorie byla zřejmá už od začátku obchodování. Nejhorší výsledek zaznamenal index Dow Jones , který odepsal jedno procento. Na druhou příčku s půl procentním propadem si sáhnul širší index S&P 500 a technologický Nasdaq odepsal pouze 0,2 %.

Sektorově nejvíce propadlo spotřební zboží – 1,58 %, finance – 1,3 % a průmysl – 1,1 %. Jmenovitě za zmínku stojí akcie Micron Tech, které zlevnily o 7,9 %. Další v sérii výrazných propadů šel na vrub otloukánka poslední doby Dutsche Bank, jejíž akcie v Americe odepsaly 4,3 %. Naopak proti proudu se vydaly akcie Snap + 3,6 %, General Motor + 13 % a Alphabet + 2,1 %.

Americký dolar na páru s eurem dnes šel spíše stranou a větším ztrátám vcelku úspěšně odolával; EURUSD 1,169. Po reportu ohledně stavu zásob z dílny EIA ropa odmazala včerejší zisky a uzavřela dnešní obchodování levněji o 1,6 %.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.