26. 4. 2024

Closing Bell & výhled na 25. 1.


Po středečním obchodování, kdy hlavní indexy oscilovaly stranou, končily hlavní indexy s nevelkými změnami. Dow Jones téměř na nule, Nasdaq sedm desetin procenta v zeleném. Většina sektorů však končila v zisku.

Po středečním obchodování, kdy hlavní indexy oscilovaly stranou, končily hlavní indexy s nevelkými změnami. Dow Jones téměř na nule, Nasdaq sedm desetin procenta v zeleném.
Většina sektorů však končila v zisku. Nejlépe si vedly technologie poté, co zveřejněné výsledky Xilinx posunuly titul o osmnáct procent výše, což vyvolalo optimismus na celém sektoru. Naproti tomu zprávy z Bílého domu o tom, že USA a Čína jsou velmi vzdáleny dosažení dohody o obchodu, doléhalo na sentiment investorů.

Holubičí komentáře předsedy ECB, Draghiho, a slabší výsledky evropských indexů PMI poslaly níže euro a dolar si k němu polepšil k hodnotě 1,13. Ropa si připsala zisky navzdory růstu stavu zásob komodity a končila den nad cenou 53 USD za barel. Americké indexy PMI očekávání překonaly a k poklesu došlo i v počtech žádostí v nezaměstnanosti. Pátek bude z pohledu makrodat slabší a nálada bude dále pod tlakem pokračujícího tlaku neschváleného vládního rozpočtu a nejistoty ohledně dalšího vývoje americko-čínských obchodních vztahů.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.