19. 4. 2024

Closing Bell & výhled na 22. 1. – konec obchodního napětí na dohled?


V závěru týdne pokračovaly trhy v růstu. Dow Jones si připsal procento a čtvrt, Nasdaq procento. Příčinou dnešního optimismu byly zprávy o tom, že Čína by měla zvýšit svůj import z USA a dále pak zprávami z amerického ministerstva financí o tom, že je...

V závěru týdne pokračovaly trhy v růstu. Dow Jones si připsal procento a čtvrt, Nasdaq procento.
Příčinou dnešního optimismu byly zprávy o tom, že Čína by měla zvýšit svůj import z USA a dále pak zprávami z amerického ministerstva financí o tom, že je zvažováno odstranění některých, nebo dokonce všech cel uvalených na dovoz čínského zboží. Tyto zprávy podpořily všechny sektory, přičemž nejlépe si vedl sektor průmyslového zboží. Dnešní klidný růst lehce rušily povýsledkové poklesy velkých společností jako Netflix, nebo Eli Lilly.
Dnešní data přinesla lepší výsledky průmyslové produkce a využití kapacit, za očekáváním však zaostal index spotřebitelského sentimentu.
V pondělí zůstanou americké trhy uzavřeny z důvodu oslav narozenin M. L. Kinga. Čína však zveřejní údaje o maloobchodních tržbách a vývoji hrubého domácího produktu. V úterý pak vyjdou data o prodejích existujících domů a v Evropě indexy ZEW. trhy se v posledních dnech dále zklidňují, díky situaci na scéně mezinárodního obchodu. Pravdou však zůstává, že prohlášení politiků mohou trhy rychle vytrhnout z obnoveného nákupního apetitu, což může opět vést k další nervozitě.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.