24. 4. 2024

Closing Bell & výhled na 18. 2. – obchodní jednání dále podporují trhy


I v závěru týdne si hlavní indexy připisovaly zisky. Dow Jones rostl o procento a sedm desetin, Nasdaq přidával půl procenta, opět za slabších zobchodovaných objemů. Podstatnou část dnešního optimismu lze opět připsat vývoji obchodních jednání mezi USA a.

I v závěru týdne si hlavní indexy připisovaly zisky. Dow Jones rostl o procento a sedm desetin, Nasdaq přidával půl procenta, opět za slabších zobchodovaných objemů.  
Podstatnou část dnešního optimismu lze opět připsat vývoji obchodních jednání mezi USA a Čínou, která by měla pokračovat v následujícím týdnu na americké půdě. Trump se opět vyjádřil ve smyslu možnosti prodloužení plánovaného termínu zvýšení cel v případě, že se jednání ještě protáhnou. Obě strany se o jednáních, která již proběhla, vyjádřily pozitivně. Další část dnešní nákupní nálady byla vyvolána Trumpovými slovy o tom, že bude schválen rozpočet, což odvrátí další prodlužování rozpočtového provizoria.
Dnešní zprávy potěšily velké průmyslové tituly, dařilo se také finančnímu sektoru a dnešní tříprocentní růst ceny ropy podpořil sektor základních materiálů. Příští týden bude z pohledu makrodat mírně slabší. Zajímavé budou čtvrteční údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a indexy PMI.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.