3. 5. 2024

Burzy v zámoří hledali svůj směr


Páteční obchodování se neslo v duchu zvýšené volatility a určité nerozhodnosti kam vlastně budou trhy směřovat. Po slibném úvodu, když se hlavní indexy dostaly do růstové trajektorie, přišlo oznámení prezidenta Donalda Trumpa o navyšování cel vůči číns...

Páteční obchodování se neslo v duchu zvýšené volatility a určité nerozhodnosti kam vlastně budou trhy směřovat. Po slibném úvodu, když se hlavní indexy dostaly do růstové trajektorie, přišlo oznámení prezidenta Donalda Trumpa o navyšování cel vůči čínskému zboží ve výši 267 miliard USD. Americká administrativa se tak aktuálně připravuje na uvalení cel v celkové výši 467 miliard USD. Investory alespoň potěšilo zveřejnění solidních dat z amerického trhu práce. Počet pracovních míst v srpnu vzrostl o 201 000 (odhad 191 000) a míra nezaměstnanosti v USA stagnovala na 3,9% (odhad 3,8%). Širší index S&P 500 si dnes připsal již třetí ztrátový den v řadě, když zakončil obchodování o 0,2% níže. Průmyslový Dow Jones upravil 0,3% do záporu a podobně si vedl i technologický Nasdaq .

Rozruch na finančních trzích dnes vyvolaly zprávy o vrcholném managementu automobilky Tesla. Nejprve odstoupil hlavní účetní společnosti po svém měsíčním působení ve firmě. Následovalo oznámení vedoucí oddělení HR, která se rozhodla, že se do Tesly nevrátí z mateřské dovolené. Aby toho nebylo málo zakladatel společnosti Elon Musk si během rozhovoru v rádiu potáhl z marihuanové cigarety. Akcie společnosti v souvislosti s pátečními eskapádami spadly o 6,76%.

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.