20. 4. 2024

AT&T – atraktivní hodnotová investice, či past?


Pokud pohlédneme na akcie s nejvyšším dividendovým výnosem z indexu S&P 500, zjistíme, že v naprosté většině případů v nich za vysoký dividendový výnos může relativně vysoké riziko.

Pokud pohlédneme na akcie s nejvyšším dividendovým výnosem z indexu S&P 500, zjistíme, že v naprosté většině případů v nich za vysoký dividendový výnos může relativně vysoké riziko. Jednou z mála akcií této skupiny, která by si snad mohla být klasickým akciodluhopisem s vyšším výnosem a nízkým rizikem je AT&T. Jak jsem sliboval včera, dnes se jí budeme věnovat detailněji.

Co říká trh...


Letošní rok i za posledních 12 měsíců akcie AT&T svým akcionářům moc radosti nedělá, protože generuje docela znatelné ztráty. Ani tříletá návratnost ve výši necelých 10 % není žádné terno a to i když vezmeme v úvahu, že titul by měl mít relativně nízké systematické riziko (beta jako ukazatel tohoto rizika dosahuje hodnoty 0,4). Pohled na výsledky firma ale žádnou tragédii nenaznačuje – tedy pokud se na něj zrovna nedíváme optikou těch, kteří očekávali plošný a soustavný růst. Tržby a provozní zisky dokonce klesaly až v roce 2017, volný tok hotovosti díky nižším investicím dokonce rostl i loni:

 

Bojíte se nám napsat ze svého e-mailového účtu? Založte si ihned nový zabezpečený e-mail.

ZALOŽIT NOVÝ E-MAIL PŘIHLÁSIT SE K E-MAILU


Váš komentář byl uspěšně přidán.

ROZUMÍM

Registrace proběhla v pořádku

Autorizační link Vám byl odeslán na email

Pokračovat
Investmakers používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.